05 huhtikuuta 2022

LAKKOTIEDOTE

Lakko-organisaation yhteyshenkilö:

OAJ Turun järjestövalmiusvastaava Sameli Valkama

sähköposti: samelivalkama@gmail.com
puhelin: 0407788385

JUKO on antanut lakkovaroituksen koskien Turun kaupungin työntekijöitä. JUKO on neuvottelujärjestö, johon mm. OAJ kuuluu. Lakossa ovat kaikki OAJ:n jäsenet, jotka kuuluvat OVTES- tai KVTES-sopimukseen. Samaan aikaan lakossa ovat myös JHL ja Jyty.


LAKKO LYHYESTI

1) Älä mene töihin ja älä tee töitä päivä (koskee kaikkia jäseniä).
2) Hae lakkoavustusta omasta liitosta.
3) Osallistu lakkohengen nostatukseen lähtemällä mukaan lakkotapahtumiin.

LAKON ULKOPUOLELLE ON RAJATTU
kasvatuksen- ja opetuksen palvelukokonaisuudessa vain:

- OPSIAn (opetus- ja sivistystoimen asiantuntijat) kautta OAJ:hin järjestäytyneet jäsenet,
- KEAn (koulutuksen esimiehet ja asiantuntijat) kautta OAJ:hin järjestäytyneet jäsenet,
- ympärivuorokautinen päiväkoti (Kaskenmäki)


TARKEMMIN LAKOSTA

1) 
Jokaisella jäsenellä on oikeus- ja velvollisuus osallistua lakkoon.

2) Tämä käsittää myös LÄHIJOHTAJANA toimivat rehtorit, päiväkodinjohtajat, koulunjohtajat jne. Työnantaja ei voi ilmoittaa henkilölle, että on sellaisessa asemassa, että ei voi osallistua lakkoon.

3) Kysymyksiin lakkoon osallistumisesta tai töihin tulemisesta lakkopäivinä ei tarvitse kenenkään reagoida. Näitä ei saisi edes kysyä.

4) Lakonalaista työtä ei tehdä. Tämä koskee myös lakkopäiviin liittyviä etukäteis- ja jälkitöitä. Lakkopäivien ajalle jäsenet eivät siis tee esimerkiksi itseopiskeluun ohjaavia tehtäviä tai muuta suunnittelutyötä. 

Liittojen sivuilta löytyy viimeistään lakon jälkeen tarkat ohjeet lakkoavustuksen hakemiseen.

Lakkoavustus on veronalaista tuloa, josta suoritetaan ennakonpidätys erillisten ohjeiden mukaan. 16 euroa lakkoavustuksesta on verovapaata. Jokainen liitto määrittää oman lakkoavustuksen suuruuden (OAJ 180 e/pv ja Talentia 116 e/pv. Tiedot etsitty nettisivuilta).

Tällä hetkellä suunnitelmissa on, että lakkopäivinä Turun opettajien ammattiyhdistyksen tiloissa Aurakatu 20 (sisäpiha) olisi päivystys ja mahdollisesti kahvitarjoilu.

Keskiviikolle on suunnitteilla opettajien oma iltapäivätilaisuus ja TORSTAINA klo 12–14 LAKKOTAPAHTUMA Tuomiokirkon aukiolla. 





Tänne olisi hyvä saada iso ja näyttävä joukko jäseniä paikalle. Lakkotapahtuma toteutetaan yhteistyössä kaikkien lakossa olevien järjestöjen kanssa.