28 elokuuta 2024

TOPY:n syksyn 2024 ensimmäinen kokous

 TOPY:n syksyn ensimmäinen kokous pidettiin Aurakadulla.

AKK:n puolelta tuli ikäviä uutisia tähän syksyyn YT neuvottelujen muodossa. Jonkin verran työntekijöitä joudutaan irtisanomaan, mikä laskenut tietysti työpaikan tunnelmaa. Jaksamista kaikille, jotka ovat myllerryksen keskellä. Muina uutisina AKK:n puolelta oli se, että uusi Sivistan sopimus saatiin voimaan.

Turun AMK:ssa on myös muutosneuvottelut käynnissä. Neuvotteluiden tarkoituksena on tarkastella nykyisten yksiköiden kokoa. Mahdollisesti Teli tullaan ”pilkkomaan” useampaan pienempää yksikköön ja/tai liiketoiminnan ja tekniikan koulutukset erottamaan omiksi sektoreiksi. Tilojen suhteen on haastetta, koska opiskelijamäärät lisääntyvät ja tiloista karsitaan. Muun muassa kansainvälinen koulu on saanut  osan AMKin tiloista käyttöön.

OAJ järjestää sivistyksen avoimet oven kampanjan 7.10.2024. Timanttiliigassa on hahmoteltu päivän kulkua. Kampanja olisi erityisesti kuntapäättäjille. Tilaisuudessa julkaistaan muun muassa OAJ:n kunta- ja aluevaalikampanja. TOPY lähtee mukaan järjestämään tilaisuutta.

Lisäksi käsiteltiin ajankohtaiset asiat ja tulevat tapahtumat.

Katso myös ajankohtaiset asiat maailmalta. Juttua opettajapulasta.

Mukavaa syksyn jatkoa

Toivottelee TOPY:n hallitus